14 بهترین مواد غذایی برای سلامت قلب

14 بهترین مواد غذایی برای سلامت قلب

برای سلامت قلب، کارهای بسیاری می توانید انجام دهید که معمولا هم ساده و ارزان هستند. شما می توانید با چکاپ سالانه، تمرین ورزشی روزانه، نکشیدن سیگار و انجام اقداماتی برای کاهش استرس و بسیاری موارد دیگر تا حد زیادی بیماری های قلبی را از خودتان دور نمایید.

تمامی موارد گفته شده می توانند تاثیرات مثبتی بر سلامت قلب داشته باشند اما یکی از ساده ترین و موثر ترین کارهایی که می توانید انجام دهید، تغییر سبک زندگی و انتخاب نوع مواد غذایی است.

در حال حاضر حدود 6 میلیون نفر در جهان به نارسایی قلبی مبتلا هستند که حدود نیمی از آن ها نهایتا تا 5 سال پس از تشخیص دچار مرگ می شوند. خوردن غذاهای پر چرب، کلسترول و نمک می توانند برای قلب بسیار خطرناک باشند. بنابر این یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری از بیماری های قلبی اصلاح شیوه تغذیه می باشد.

در این مطلب 14 مواد غذایی را به شما معرفی می کنیم که می توانید با مصرف آن ها و حذف مواد غذایی مضر، قلبی سالم و قوی داشته باشید. با گومگ همراه باشید.

 

1- مارچوبه

مارچوبه یک منبع غنی اسید فولیک است که از ایجاد آمینو اسیدی به نام هوموسیستئین جلوگیزی می کند. اگر سطح هوموسیستئین در بدن بالا باشد احتمال افزایش بیماری های قلبی هم بالا می رود. اگر از مارچوبه در برنامه غذایی خود استفاده کنید می توانید قلبی سالم تر داشته باشید.

 

2- لوبیا، نخود فرنگی، نخود و عدس

لوبیا، نخود فرنگی، نخود و عدس که به عنوان حبوبات شناخته می شوند می توانند به طور قابل توجهی میزان لیپوپروتئین فشرده یا همان کلسترول بد را کاهش دهند. این مواد غذایی همچنین دارای فیبر، پروتئین و آنتی اکسیدان هایی می باشند که همگی برای سلامت قلب مفید می باشند.

 

3- توت ها

توت ها حاوی پلی فنل ها می باشند که به کاهش بیماری های قلبی کمک می کنند. توت ها منابعی عالی از فیبر، اسید فولیک، آهن، کلسیم، ویتامین A و ویتامین C هستند و علاوه بر این ها چربی بسیار کمی دارند.

 

4- کلم بروکلی

برخی مطالعات نشان می دهند که مصرف منظم کلم بروکلی بخارپز شده می تواند سطح کلسترول را کاهش دهد و از بیماری های قلبی جلوگیری کند.

 

5- بذر چیا و کتان

این دانه ها منابعی غنی از اسید های چرب گیاهی امگا 3 هستند. امگا 3 دارای خواص زیادی از جمله کاهش سطح تری گلیسریدها (چربی ها) و کلسترول می باشد. همچنین باعث کاهش فشار خون و از بین بردن گرفتگی های به وجود آمده بر اثر چربی در رگ ها می شوند.

کاهش امگا 3 باعث اختلالاتی در بدن می شود که می توانند منجر به حمله های قلبی شوند.

 

6- شکلات تلخ

شکلات تلخ یکی از بهترین و شگفت انگیز ترین مواد غذایی مفید برای سلامت قلب می باشد. البته این ماده غذایی باید به صورت منظرم و مدیریت شده مصرف شود. دانشمندان معتقدند که شکلات تلخ می تواند بدن را در برابر تَصَلُّبِ شَرایین یا آترواسکلروزیس محافظت کند و چربی های درون شریان ها بدن را برطرف کند که از عوامل اصلی سکته قلبی و مغزی هستند.

به نظر می رسد که شکلات تلخ از دو مکانسیم مرتبط با آترواسکلروزیس جلوگیزی می کند: گرفتی شریان های بدن با چربی و چسبندگی گلبول های سفید خون به دیواره رگ ها که هر دو از عوامل مرتبط با آترواسکلروزیس هستند.

 

7- قهوه

در نتایج تحقیقاتی که اخیرا انجام شده، ثابت شده است که نوشیدن منظم قهوه با کاهش نارسایی های قلبی و سکته مغزی مرتبط است. البته توجه داشته باشید که این تحقیق تنها توانسته است ارتباط بین قهوه و این بیماری ها را کشف کند و توانایی تعیین علت و معلول را نداشته است و به همین دلیل به تحقیقات بیشتری نیاز داریم. اما آنچه مشخص است، ارتباط نوشیدن قهوه و کاهش این بیماری هاست.

 

8- ماهی

ماهی ها منابع بی نظیری از امگا 3 و پروتئین هستند. به افرادی که به بیماری های قلبی مبتلا هستند یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری ها هستند توصیه می شود مصرف ماهی را افزایش دهند. ماهی ها باعث تنظیم ضربان قلب های نامنظم و باز کردن شریان های قلبی می شوند.

طبق گفته انجمن قلب آمریکا هر فردی باید دو بار در هفته ماهی مصرف کند. ماهی هایی که دارای خواص بیشتری هستند عبارتند از ماهی قزل آلا، ماهی خال خالی، شاه ماهی و ساردین ها.

 

9- چای سبز

یک بررسی در سال 2011 میلادی نشان داد که مصرف چای سبز با کاهش کلسترول خون همراه است. البته این بررسی نشان نمی دهد که مصرف چای سبز چه عوارضی می تواند داشته باشد و تنها به این مورد اشاره شده است.

همچنین در سال 2014 هم تحقیق دیگری صورت گرفت و در آن تاثیر چای سبز بر فشار خون بررسی شد. این تحقیق به این نتیجه رسید که چای سبز بر فشار خون بالا موثر است و آن را کاهش می دهد. اما این آزمایش هم نتوانست نشان دهد که آیا در صورت تداوم مصرف چای سبز می تواند انتظار کاهش بیماری های قلبی را داشت یا خیر.

 

10- آجیل

بادام، بادام زمینی، گردو، پسته و بقیه آجیل ها همگی برای سلامت قلب مفید هستند. آجیل ها منابع غنی از پروتئین، فیبر، مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند. آجیل ها را می توانید به عنوان میان وعده و به صورت منظم مصرف کنید.

 

11- کبد

کبد نسبت به بقیه اندام های حیوانات دارای مواد مغذی بیشتر است. در واقع کبد از اسید فولیک، آهن، کروم، مس و روی که باعث افزایش سطح هموگلوبین خون و کمک به حفظ سلامت قلب ما می شود، تشکیل شده است.

 

12- بلغور جو دوسر (اوتمیل)

از آنجا که بلغور جو دوسر حاوی مقادیر زیادی فیبر است ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند.

 

13- اسفناج

اسفناج منبع خوبی از منیزیم است که با مصرف منظم آن می توانید ریتم قلب را به بهترین شکل ممکن تنظیم کنید. مصرف اسفناج علاوه بر خواص زیادی که برای سلامت قلب دارد، دارای خواص بیشمار دیگری نیز می باشد.

 

14- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی دارای مواد مغذی بسیاری می باشد که می تواند قلب ما را سالم نگه دارد. گوجه فرنگی حاوی فیبر، پتاسیم، ویتامین C، اسید فولیک و کولین می باشد که همگی برای سلامت قلب مفید هستند.

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.