طرز تهیه سس گوجه فرنگی

طرز تهیه سس گوجه فرنگی با ماندگاری بالا همراه ویدیو

طرز تهیه سس گوجه فرنگی یا کچاپ بسیار آسان تر از آن است که تصورش را می کنید. البته مرحله نگهداری آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

سس گوجه فرنگی یکی از سس های پرطرفدار و خوش طعم است که می توانید آن را در خانه تهیه کنید، اما نگهداری از سس های خانگی یکی از چالش های بزرگی است که افراد با آن رو به رو هستند. در این مقاله می خواهیم شما را با طرز تهیه سس کچاپ و نحوه نگهداری از آن آشنا کنیم. با گومگ همراه باشید.

سس گوجه فرنگی یا کچاپ چیست؟

این سس که بر پایه گوجه فرنگی تهیه می شود، یک چاشنی خوشمزه و پر استفاده است که در میان ایرانی ها نیز دارای محبوبیت بالایی می باشد. تهیه کچاپ خانگی بسیار راحت بوده و می توانید آن را بر اساس ذائقه خود تهیه و نگهداری کنید.

جالب است بدانید فرمول این سس در سال 1812 میلادی به بازار عرضه شده است و همچنان بعد از گذشت 211 سال از عمر آن، به صورت صنعتی و خانگی تولید و مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین بخوانید: آموزش کامل طرز تهیه سرکه سیب خانگی
طرز تهیه سس گوجه فرنگی

مواد تشکیل دهنده سس گوجه فرنگی خانگی

مواد لازم برای تهیه این سس بسیار راحت و در دسترس بوده و آماده سازی آن نیز نیازمند تجربه یا مهارت خاصی نیست و به سادگی می توانید به این فرمول جادویی دست پیدا کرده و از طعم این چاشنی در کنار غذاهای خود لذت ببرید.

موادی که برای تهیه کچاپ نیاز دارید به شرح زیر است:

  • گوجه فرنگی: برای تهیه این سس به گوجه های تازه و خرد شده نیاز دارید و برخلاف بسیاری از سس های دیگر از رب گوجه فرنگی استفاده نمی شود. اگر به دنبال طعم و بافتی متفاوت و خوشمزه هستید، استفاده از گوجه های تازه و رسیده را جدی بگیرید.
  • سرکه: سرکه سفید یک ماده اصلی و مهم در تهیه این سس است. اگر به دنبال یک طعم واقعی می گردید، حتما سرکه سفید را در ترکیبات اصلی قرار دهید.
  • شکر: شکر به کاهش طعم اسیدی سرکه کمک کرده و چاشنی شما را متعادل و لذیذ می کند.
  • ادویه: این بخش کمک می کند که چاشنی شما امضای شخصی پیدا کرده و متناسب با طعم و مزه مورد نظرتان تنظیم شود. پودر پیاز، پودر سیر، نمک، فلفل سیاه و قرمز، پودر کرفس، پودر خردل و… می توانند به عنوان ادویه مورد استفاده قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: آموزش کامل طرز تهیه ترشی انبه
طرز تهیه سس گوجه فرنگی

چگونه سس گوجه فرنگی درست کنیم؟

برای تهیه این چاشنی می توانید دستور العمل زیر را اجرا کنید:

مواد لازم:

  • 1 کیلوگرم گوجه فرنگی
  • نصف فنجان آب
  • دو سوم فنجان شکر سفید
  • سه چهارم فنجان سرکه سفید
  • 1 قاشق چایخوری پودر پیاز
  • نصف قاشق چایخوری پودر سیر
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • یک هشتم قاشق چایخوری پودر کرفس
  • یک هشتم قاشق چایخوری پودر خردل
  • یک چهارم قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه

طرز تهیه:

می توانید جهت دیدن مراحل تهیه سس گوجه فرنگی، ویدیوی کوتاه بالا را مشاهده کنید.

  • ابتدا گوجه فرنگی را در آب جوش قرار دهید و پوست آن را جدا کرده و خرد کنید (می توانید از کنسرو گوجه فرنگی استفاده کنید).
  • گوجه های خرد شده را همراه با آب، سرکه و ادویه ها روی حرارت قرار داده و بگذارید با حرارت کم بجوشند.
  • صبر کنید تا سس غلیظ شده و آب آن تبخیر شود.
  • سپس سس آماده شده را از یک صافی رد کنید تا چاشنی شما صاف و یکدست شود.
  • سس کچاپ شما آماده است و می توانید بعد از سرد شدن میل کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ های سالم و ساده برای کاهش وزن
طرز تهیه سس گوجه فرنگی

نحوه نگهداری از کچاپ خانگی

برای نگهداری طولانی مدت از این سس می توانید به روش های زیر عمل کنید:

سس گوجه فرنگی را کنسرو کنید

برای کنسرو کردن می توانید چند شیشه تمیز را انتخاب کنید. ابتدا شیشه ها را به مدت 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا به خوبی ضد عفونی شوند. سپس کمی صبر کنید تا دمای آن ها کاهش یابد. سس را درون شیشه بریزید و آن را به طور کامل پر کنید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون روی سس بریزد و درب آن را به خوبی محکم کنید.

شیشه های پر شده را مجددا داخل آب جوش قرار دهید و 10 دقیقه صبر کنید. با این روش سس شما به خوبی کنسرو شده و می توانید آن را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید.

کچاپ را فریز کنید

فریز کردن نیز یکی دیگر از روش های نگهداری از این سس است. با این روش می توانید سس را به مدت 6 ماه بسته بندی و نگهداری کنید. برای این روش می توانید بعد از آماده شدن کچاپ صبر کنید تا به خوبی سرد شود. سپس آن را درون زیپ کیپ ریخته و در فریزر قرار دهید تا به خوبی منجمد شود.

نکات

اگر می خواهید یک سس خانگی بدون شربت ذرت، فروکتوز یا مواد نگهدارنده داشته باشید، می توانید به راحتی این چاشنی را در منزل تهیه و مورد استفاده قرار دهید. بچه ها و بزرگتر ها عاشق کچاپ هستند و آن را در کنار سیب زمینی سرخ شده و پیتزا و ساندویچ استفاده می کنند. با این روش می توانید یک چاشنی سالم و خوشمزه را آماده و نوش جان کنید.

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.