دلایل بوی بد پا و نحوه رفع آن ها

علت بوی بد پا و نحوه رفع آن

بسیاری از افراد با مشکل بوی بد پا درگیر هستند و نمی دانند ریشه آن در چیست؟ دلایل بوی بد پا به چند مورد ساده محدود می شوند که در مقاله پیش رو به معرفی آن ها خواهیم پرداخت. همچنینی بعد از معرفی هر دلیل، نحوه رفع آن را هم به شما می گوییم تا هرچه سریعتر از شر این مشکل خلاص شوید.

در واقع بوی بد پا می تواند از تعریق، عفونت یا رطوبت ایجاد شود. فضای درون کفش ما محل مناسبی برای رشد باکتری ها، قارچ ها و کپک های مختلف است که می توانند باعث ایجاد وی نامطبوع در آن شوند.

دلایل بوی بد پا و نحوه رفع آن ها

کفش ها از مهم ترین دلایل بوی بد پا هستند

دلایل بوی بد پا و نحوه رفع آن ها

کفش ها اساساً ساخته شده تا بو بگیرند! میکروب های ایجاد کننده بو در فضاهای تاریک و مرطوب، مانند فضای درون کفش و جوراب رشد می کنند. نوع خاصی از باکتری ها به نام Brevibacterium مسئول ایجاد بوی بد پا به علت پوشیدن کفش های تنگ یا منقبض کننده هستند. این باکتری ها باعث ایجاد بویی مانند بوی پنیر می شوند.

همچنین نوع دیگری از باکتری ها به نام پروپیونی باکتریوم وجود دارند که از عرق انسان تغذیه می کنند و بویی ترش ایجاد می کنند. به همین دلیل است که گاهی تصور می کنید پاهایتان بوی سرکه می دهند!

نحوه رفع این مشکل: از پوشیدن کفش بدون جوراب خودداری کنید. جوراب ها می توانند به عنوان جذب کننده رطوبت، مانعی بین پا و کفش ایجاد کنند. همچنین سعی کنید هر روز یک جفت کفش را نپوشید و تا حد امکان آن ها را تعویض نمایید.
اگر با انجام این کارها همچنان کفش هایتان بوی بد می دهند، داخل آن ها را با ضدعفونی کننده لیزول اسپری کنید یا آن ها را درون کیسه پلاستیکی در بسته قرار دهید و یک شب در فریزر بگذارید تا منجمد شوند و باکتری های بدبو از بین بروند.

همچنین بخوانید: رفع سریع بوی بد دهان پس از خوردن سیر

وجود عفونت می تواند دلیل بوی بد پاهای شما باشد

دلایل بوی بد پا و نحوه رفع آن ها

نوعی عفونت قارچی شایع به نام «پای ورزشکار» وجود دارد که عامل بسیاری از موارد بدبو شدن پاها است. اگر دچار بوی بد پا هستید و حدس می زنید که ناشی از عفونت باشد، علائم زیر را بررسی کنید. در صورت وجود نشانه های زیر می توانید مطمئن شوید که بوی بد پاهایتان به علت وجود عفونت است:

  • زرد شدن ناخن ها
  • تاول
  • پوسته پوسته شدن
  • خارش پوست
  • راش (جوش زدن و دانه دانه شدن پوست)
  • خشکی های قرمز یا سفید بر روی پوست

نحوه رفع این مشکل: اگر علائم بالا را بر روی پاها یا ناخن هایتان مشاهده می کنید، احتمالا به عفونت قارچی مبتلا هستید و باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید. اگر برای درمان اقدام نکنید، عفونت های قارچی به مرور زمان بدتر می شوند.
پس از درمان عفونت، باید کفش های خود را با اسپری ضد قارچ تمیز کنید. اگر این کار را نکنید، کفش هایتان همچنان حاوی قارچ هستند و ممکن است مجددا به عفونت مبتلا شوید.

همچنین بخوانید: ۹ اشتباهی که باعث ایجاد بوی بد عرق می شوند

استرس هم از مهم ترین دلایل بوی بد پا است

دلایل بوی بد پا و نحوه رفع آن ها

حتما می دانید که در حین مواجه شدن با استرس و اضطراب شدید، بدن انسان عرق می کند. پاها غدد عرق بسیار زیادی دارند که در چنین مواقعی می توانند عرق زیادی تولید کنند. این تعریق زیاد باعث افزایش رطوبت در کفش ها شده و می تواند فضای مناسب برای ایجاد بوی بد را ایجاد نماید.

نحوه رفع این مشکل: اگر پای شما بیش از حد عرق می کند، مانند این که هنگام راه رفتن رد پاهای بر روی زمین می ماند، ممکن است دچار هیپرهیدروز کف پا باشید که نیازمند درمان پزشکی است.
همچنین اگر اخیراً تنش شدیدی را تجربه کرده اید، سعی کنید از روش های کنترل استرس مانند تنفس عمیق، مدیتیشن یا تمرینات کششی منظم استفاده کنید.

همچنین بخوانید: روش های بسیار موثر درمان بوی بد دهان در خانه

نحوه جلوگیری از بوی بد پاها

علاوه بر مواردی که در بالا برای رفع بوی بد پا ذکر شد، اقداماتی وجود دارند که می توانید از آن ها برای جلوگیری از ایجاد این بوی نامطبوع استفاده کنید.

۱. پاهایتان را روزانه بشویید

شستن سریع پاها با آب و صابون در زیر دوش کافی نیست. باید کف، بین انگشتان و تمام بخش های پاها را به طور کامل و خوب بشویید.

۲. پاها را خوب خشک کنید

پس از بیرون آمدن از حمام، پاهایتان را کاملا خشک کنید. در صورتی که پاهایتان خیس هستند یا رطوبت دارند، از پوشیدن جوراب یا کفش خودداری کنید.

دلایل بوی بد پا و نحوه رفع آن ها

۳. به پاهایتان پودر بپاشید

قبل از پوشیدن کفش، پاهای خود را با پودر پا یا نشاسته ذرت بپاشید. اگر انجام این کار جواب نداد، بهتر است یک ضد عرق برای پاهای خود خریداری کنید.

۴. از چای استفاده کنید

اگر پاهایتان بیش از حد عرق می کنند، آن ها را هرشب با چای سیاه خیس کنید. تانیک اسید موجود در چای سیاه به جلوگیری از تعریق پا و ایجاد بو کمک می کند.

دو عدد چای کیسه ای را در یک لیوان آب دم کرده، اجازه دهید تا خنک شود و سپس هر شب ۱۰ دقیقه و به مدت ۱۰ هفته پاهایتان را با آن خیس کنید. پس از گذراندن ۱۰ هفته، می توانید هفته ای یک بار این کار را انجام دهید.

۵. کفش های خود را تمیز کنید

یک ضدعفونی کننده کفش مناسب خریداری کرده و به طور منظم کفش های خود را با آن تمیز کنید.

منبع: livestrong

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.