طرز تهیه سرکه سیب خانگی با بهترین روش ممکن

طرز تهیه سرکه سیب خانگی با بهترین روش ممکن

طرز تهیه سرکه سیب خانگی را بسیاری از افراد به روش های مختلفی یاد گرفته اند و گاهی در جزییات با یکدیگر تفاوت دارند، اما در این مطلب سعی کرده ایم بهترین و آسان ترین روش را به شما آموزش دهیم.

تقریبا هرجایی را که نگاه کنید با سیب روبرو می شوید! حتی در اطراف خانه بسیاری از افراد حداقل یک درخت سیب یافت می شود! این میوه خوش طعم و عطر را می توان راحت تر از هر میوه دیگری پیدا کرد. سیب به تنهایی دارای خواص بیشماری است، اما در صورتی که آن را به سرکه سیب تبدیل کنیم، می توانیم به خواص و به کاربردهای آن اضافه کنیم. اینجاست که یادگیری طرز تهیه سرکه سیب در خانه می تواند کیفیت کار شما را افزایش دهد!

از سرکه سیب برای تهیه انواع ترشیجات استفاده می شود و علاوه بر آن، در غذاها و حتی برای تهیه ماسک های زیبایی پوست نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب ابتدا مقداری راجع به خواص سیب توضیح صحبت می کنیم و سپس به سراغ طرز تهیه سرکه سیب می پردازیم.

نکات قبل از تهیه سرکه سیب

نکات قبل از طرز تهیه سرکه سیب
نکات قبل از طرز تهیه سرکه سیب

پوست و دانه های سیب را دور نریزید!

در هنگام شستن و تمیز کردن سیب ها هرگز دانه ها و پوست آن ها را دور نریزید.  ممکن است نتوانید آن ها را بخورید (اگر هم بخورید مشکلی ندارد) اما برای تهیه خوراکی های دیگر می توانید از آنها استفاده کنید. در واقع سیب هیچ گونه زباله ای تولید نمی کند و همه جای آن قابل استفاده است.

دانه ها و پوست سیب دارای خواص و کاربردهای فراوانی می باشند که می توانید آن ها را فریز کرده و در زمان نیاز، از آن ها استفاده کنید. البته اگر پوست سیب را نگیرید، در طرز تهیه سرکه سیب مشکلی ایجاد نخواهد شد.

اگر در نزدیکی شما باغ سیبی پیدا می شود و فصل برداشت سیب است، بهترین کار این است که از آنجا سیب مورد نیازتان را تهیه کنید. زیرا هرچه سیب تازه تر باشد بهتر است. اما در صورتی که چنین امکانی برای شما فراهم نیست، می توانید از فروشگاه میوه سیب های مورد نیازتان را تهیه کنید.

خواص سرکه سیب

این سرکه دارای خواص بیشماری است و منبعی غنی از فسفر، منیزیم، پتاسیم و کلسیم می باشد. همچنین بسیاری از مردم بر این باورند که برای درمان بیماری های مختلفی می توان از آن استفاده کرد.

سرکه سیب برای بهبود کارکرد دستگاه گوارش و همچنین درمان سوزش معده مورد استفاده قرار می گیرد. شاید غیرمنطقی به نظر برسد، اما سرکه سیب برای درمان دل درد و سوزش معده بسیار مفید است. این ماده شگفت انگیز باعث افزایش اسید معده شده و به هضم بهتر مواد غذایی کمک می کند.

طرز تهیه سرکه سیب

طرز تهیه سرکه سیب
طرز تهیه سرکه سیب

در ادامه شما را با طرز تهیه سرکه سیب آشنا خواهیم کرد. پیشنهاد می کنیم قبل از هر کاری، نکات زیر را با دقت بخوانید و سپس به سراغ تهیه سرکه بروید:

  • این دستور تهیه از سنتی ترین و ساده ترین روش های تهیه سرکه سیب می باشد که امکان انجام آن تقریبا برای تمام افراد وجود دارد. کافیست چند مرحله ساده را پشت سر بگذارید تا به بهترین سرکه سیب خانگی دست پیدا کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که تمام وسائل و ظروف مورد استفاده کاملا تمیز هستند و هیچ باکتری غیر از باکتری هایی که در روند طبیعی تهیه سرکه به وجود می آیند، در وسائل شما وجود ندارد.
  • ظرفی که برای این کار استفاده می کنید باید کاملا خشک و تمیز باشد. همچنین در ادامه می خوانید که نباید درب آن را کاملا ببندید تا مقداری هوا به درون آن راه داشته باشد و باعث ترش شدن سرکه شود.
  • تا حد امکان سعی کنید از سیب های سالم و رسیده در طرز تهیه سرکه سیب استفاده نمایید.

مواد لازم

  • سیب های رنده شده و بدون هسته و دم (به اندازه ای که سه چهارم ظرف را پر کند)
  • مقداری سرکه سیب یا انگور
  • آب

طرز تهیه

  1. یک ظرف شیشه ای را کاملا تمیز کنید.
  2. سه چهارم ظرف را از سیب های رنده شده پر کنید. آن ها را به قدری ریز رنده کنید که درون ظرف را پر کنند.
  3. به ازای هر یک کیلوگرم سیب، یک لیوان سرکه سیب یا انگور بریزید. به علت اینکه اندازه ظرف هر شخص متفاوت است، نمی توان اندازه خاصی برای این کار در نظر گرفت و شما باید خودتان چک کنید که ظرفتان نسبتا پر شده باشد.
  4. دقت داشته باشید که نیازی به اضافه کردن آب یا مواد دیگری نیست و صرفا سیب و سرکه کفایت می کند.
  5. درب ظرف را طوری بپوشانید که مقداری هوا به درون ظرف راه داشته باشد.
  6. همچنین اگر بخواهید می توانید درب ظرف را با پارچه ببندید و دور آن را کش بیندازید.
  7. آن را برای مدت ۵ هفته در جایی نسبتا گرم به حال خود رها کنید.
  8. پس از ۵ هفته به سراغ سرکه بروید و مقداری از آن بچشید. اگر طعم آن ترش شده باشد یک معنی دارد! اینکه سرکه شما عمل آمده است.
  9. آن را از یک صافی رد کرده و در ظرفی دیگر بریزید.
  10. پس از گذشت پانزده روز دیگر، سرکه شما کاملا آماده مصرف است.
نظرات کاربران
  • مرتضی:

    بنظرشما ایا این سرکه سیب میشه یا [Censored] سیب؟درست کردن سرکه سیب بایدوحتما بهش سرکه اضافه شود نه شکر چون شکرتولید الکل میکنه [Censored]

    • تیم گومگ:

      با سلام و تشکر از دقت شما
      اصلاح شد.

  • رضا:

    به‌کلی‌غلط‌است‌‌واگرمایعی‌به‌شما‌دهد‌ان‌سرکه‌سیب نیست‌برای‌تهبه‌سرکه‌سیب‌دانه‌هاودم‌سیب‌راکرفته‌ودریک‌بانکه‌ریخت‌وهیچ‌ابی‌یا‌مواد‌دیگرنبایداضافه‌کر‌دسپس‌به‌مدت‌دوماه‌درجای‌گرم‌وتاریک‌قرار‌داد‌سپس‌ان‌رااز‌تنضیف
    ردکرده‌ودرشیه‌میریزم‌حالا‌سرکه‌طبیعی‌سیب‌امده‌مصرف‌است

نظر خود را بنویسید
* تمام نظرات بعد از تایید نمایش داده می‌شوند.