تمام علت های درد سینه که لازم از آن ها اطلاع داشته باشید

تمام علت های درد سینه که لازم است از آن ها اطلاع داشته باشید

از علت های درد سینه می توانیم به علائم بیماری های قلبی اشاره کنیم. البته این علل بسیار احتمالی هستند و افراد ممکن است به دلایل دیگری نیز به دردهایی در قفسه سینه خود مبتلا شوند. درد سینه دومین علت مراجعه به اورژانس در ایالات متحده است. ۲۰ تا ۴۰ درصد از جمعیت جهان از درد قفسه سینه رنج می برند. در این مقاله می خواهیم بسیاری از دلایل احتمالی که می توانند سبب بروز این نوع درد شوند را بر شماریم و با علائم آن ها آشنا شویم.

علت های درد سینه

۱- فشار عضلانی

التهاب ماهیچه ها و تاندون های اطراف دنده ها می توانند منجر به درد در قفسه سینه شوند. این دردها با انجام فعالیت افزایش می یابند که نشانه بارز فشار عضلانی هستند.

۲- آسیب دیدگی دنده ها

آسیب دیدگی دنده ها مانند کبودی و شکستگی می تواند باعث درد سینه شود. اگر یکی از دنده ها شکسته شود، فرد در هنگام آسیب دیدگی احساس درد شدیدی می کند.

۳- زخم معده

زخم های گوارشی به خصوص زخم هایی که در معده ایجاد می شوند معمولا درد شدیدی ایجاد نمی کنند. با این حال، این زخم ها می توانند منجر به ناراحتی هایی در قفسه سینه شوند. مصرف آنتی اسیدها معمولا می تواند درد ناشی از زخم معده را تسکین دهد.

۴- ریفلاکس معده

ریفلاکس معده به اختلالی گفته می شود که در آن محتویات معده به داخل گلو حرکت می کنند. این مشکل می تواند باعث احساس سوزش در قفسه سینه و طعم ترش در دهان شود.

۵- آسم

آسم که نوعی اختلال تنفسی است، با التهاب در مجاری هوایی همراه است و می تواند باعث ایجاد درد در قفسه سینه شود. از دیگر علائم آسم می توان به تنگی نفس، سرفه و خس خس سینه اشاره کرد.

تمام علت های درد سینه که لازم از آن ها اطلاع داشته باشید

۶- هواجنبی (پنوموتوراکس)

این بیماری زمانی ایجاد می شود که هوا در فضای بین ریه ها و دنده ها وارد شود. در این بیماری، فرد احساس دردهای ناگهانی در قفسه سینه می کند و ممکن است تنگی نفس، خستگی و افزایش ضربان قلب را نیز تجربه کند.

۷- ﻛﻮﺳﺘﻮﻛﻨﺪرﻳﺖ

ﻛﻮﺳﺘﻮﻛﻨﺪرﻳﺖ به التهاب غضروف در قفسه سینه گفته می شود. دردهای ﻛﻮﺳﺘﻮﻛﻨﺪرﻳﺖ ممکن است هنگام نشستن یا دراز کشیدن و یا در موقعیت های خاصی کانند فعالیت های بدنی بیشتر شوند. این وضعیت می تواند باعث درد در قفسه سینه گردد.

۸- اختلالات انقباضی مری

اختلالات انقباضی در مری یا اسپاسم لوله غذایی می تواند باعث درد سینه شود.

۹- حساس شدن مری

تغییر فشار در لوله غذایی یا وجود اسید که گاها به مری وارد می شود می تواند سبب بروز دردهای شدید شود. در حال حاضر کارشناسان معتقدند برای بررسی حساسیت های مری نیاز به مطالعات بیشتر است.

۱۰- پارگی مری

پارگی مری می تواند بعد از استفراغ شدید یا عملی که به مری فشار زیادی وارد سازد، رخ دهد. این پارگی می تواند منجر به درد ناگهانی و شدید در قفسه سینه شود.

۱۱- فتق هیاتال ( هیاتوس یا فتق حجاب حاجز)

فتق هیاتال زمانی اتفاق می افتد که بخشی از معده وارد قفسه سینه می شود. این نوع فتق بسیار شایع است و ممکن است علائمی نکند اما اگر قسمت بالای معده بعد از غذا خوردن به قسمت تحتانی سینه فشار وارد نماید، می تواند باعث ایجاد علائمی مانند سوزش سر معده و درد قفسه سینه شود.

۱۲- کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک به دلیل عوامل ژنتیکی ایجاد می شود و باعث ضخیم شدن دیواره قلب می گردد. ضخیم شدن قلب مانع از جریان خون می شود و دسترسی ماهیچه های قلب به خون را مشکل می سازد. از علائم کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می توان به درد در قفسه سنیه، تنگی نفس، سرگیجه و غش اشاره کرد.

۱۳- سل

باکتری های سل در ریه ها رشد می کنند و می توانند علائمی مانند سرفه، سرفه های خونی یا خلط و درد در قفسه سینه ایجاد کنند.

۱۴- افتادگی دریچه میترال

افتادگی دریچه میترال یک نوع اختلال در دریچه قلب است و باعث ایجاد علائمی مانند درد در سینه، تپش قلب و سرگیچه می شود. در موارد خفیف این بیماری علائم واضحی ندارد.

تمام علت های درد سینه که لازم از آن ها اطلاع داشته باشید

۱۵- حمله پانیک (وحشت زدگی)

حملات هراس می تواند علاوه بر تهوع، سرگیجه، تعریق، افزایش ضربان قلب، ترس باعث درد سینه نیز بشود.

۱۶- التهاب آب‌شامه (پریکاردیت)

پریکاردیت التهاب کیسه در اطراف قلب است. این بیماری می تواند منجر به درد شدید در سینه شده و نفس کشیدن و انجام فعالیت های بدنی را دچار اختلال کند.

۱۷- پلورزی (پلوریت)

به التهاب و تحریک پرده جنب گفته می شود و در هنگان تنفس عمیق می تواند منجر به درد شدید در قفسه سینه شود.

۱۸- سینه پهلو (ذات الریه یا پنومونی)

عفونت های ریوی ماندن ذات الریه می توانند باعث درد یا سوزش سینه شوند. علائم دیگر سینه پهلو شامل تب، لرز و سرفه کردن با خلط است.

۱۹- آمبولی ریوی

آمبولی ریوی به لخته شدن خون در در یکی از عروق سرخک یا بافت شش ها گفته می شود که می تواند باعث ایجاد مشکل در تنفس، سرفه های خونی و درد سینه شود. اگر این بیماری بلافاصله درمان نشود می تواند زندگی فرد را تحدید کند.

۲۰- حملات قلبی

درد قفسه سینه یکی از پنج علامت اصلی حمله قلبی است. سایر موارد علائم حمله قلبی عبارتند از:

  • درد در فک، گردن یا پشت
  • سرگیجه یا ضعف
  • درد در بازوها یا شانه ها
  • تنگی نفس

زنانی که دچار حمله قلبی می شوند ممکن است خستگی ناگهانی، حالت تهوع یا استفراغ را نیز تجربه کنند. در صورتی که علائم فوق را در فردی مشاهده کردید یا فکر می کنید که بیمار دچار حمله قلبی شده است، باید هرچه سریعتر درمان را شروع و با فوریت های پزشکی تماس بگیرید. درمان سریع در حملات قلبی می تواند احتمال زنده ماندن را افزایش داده و از وقوع آسیب های بالقوه جلوگیری نماید.

۲۱- میوکاردیت

به التهاب عضله قلب گفته می شود و می تواند علائمی مشابه حمله قلبی از جمله موارد زیر را به دنبال داشته باشد:

  • درد قفسه سینه
  • تب
  • مشکل در تنفس
  • خستگی
  • افزایش ضربان قلب

۲۲- آنژین صدری (آنژین قلبی)

از دلایل بروز آنژین، کمبود اکسیژن در ماهیچه های قلب است. این بیماری می تواند باعث احساس فشار و یا درد در قفسه سینه شود و این دردها هنگامی رخ می دهند که خون کافی به قلب نمی رسد. همچنین ممکن است فرد بیمار احساس درد در شانه ها، کمر، گردن و بازوها یا فک بکند. آنژین یکی از علائم بیماری عروق کرونر است.

۲۳- شکاف آئورت

آئورت یکی از شریان های اصلی منتهی به قلب است و در برخی موارد ممکن است به دلایل خاصی در این شریان حیاتی شکاف ایجاد شود. برش و شکاف در آئورت می تواند باعث تهدید زندگی فرد شود، بنابراین لازم است در صورت مواجه شدن با این اختلال به سرعت با پزشک مشورت کنید.

۲۴- شکاف شریان کرونر

پاره شدن شریان کرونر می تواند باعث درد شدید و ناگهانی در سینه، گردن، پشت یا شکم شود. این اتفاق به ندرت رخ می دهد، اما بسیار جدی است.

۲۵- پانکراتیت

به التهاب لوزالمعده یا پانکراس گفته می شود و سبب ایجاد درد در قسمت تحتانی سینه شده که با دراز کشیدن بدتر می شود.

۲۶- پرفشاری ریوی (هایپرتنسیون ریوی یا پُرفشاری شش)

این اختلال باعث بالا رفتن فشار خون در شریان ها ریه می شود و در بعضی موارد می تواند منجر به بروز درد شود.


منبع: medicalnewstoday

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.