سندرم روده تنبل چیست؟ از دلایل تا درمان

سندرم روده تنبل چیست؟ از دلایل تا درمان

سندرم روده تنبل که به آن تنبلی روده گفته می شود، یک بیماری است که با علائم یبوست و درد شدید روده همراه می شود. برخی از افراد که دچار سندرم روده تنبل هستند، برای درمان آن از ملین ها استفاده می کنند. در این بیماری فعالیت های روده بزرگ کند می شود و این مسئله باعث عدم دفع مواد زاید بدن می شود.

سندرم روده تنبل می تواند یک بیماری مزمن باشد، اما تغییرات در شیوه زندگی و اصلاح رژیم غذایی می تواند به بهبود علائم آن کمک کند. مواردی نیز وجود دارند که نیازمند نظارت و تشخیص پزشک هستند. مطالعه این مقاله به شما کمک می کند تا اطلاعات بیشتری درباره تنبلی روده به دست آورید.

علت ابتلا به سندرم روده تنبل

هر باری که شما غذا می خورید، اعصابتان سیگنال هایی را برای شروع عمل گوارش به دستگاه گوارشتان ارسال می کند. ماهیچه های موجود در دستگاه گوارش به حرکت غذا به سمت جلو کمک می کند، اما به دلایل خاصی ممکن است این حرکت مسدود یا کند شود و یا انقباض کافی برای سوق دادن غذا به جلو وجود نداشته باشد. از این رو برخی از مشکلات بروز پیدا خواهند کرد.

دلایل بروز واکنش های روده عبارتند از:

  • الگوهای بد غذایی
  • اختلال در خوردن مانند بیش اشتهایی
  • سندرم روده تحریک پذیر
  • استفاده از مواد مخدر
  • بیهوشی
  • اتکا به ملین ها

دلایل دیگری نیز وجود دارند که باعث تضعیف عضلات روده می شوند. گاهی اوقات این علت ها بسیار ساده هستند. مانند اینکه شما به اندازه کافی فیبر یا آب مصرف نکرده باشید.

درمان سندرم روده تنبل

بسته به علت هایی که وجود دارند، درمان شما نیز متفاوت خواهد بود. در ادامه می خواهیم راه هایی را به شما معرفی کنیم که می توانند حرکات روده را آسان تر کنند.

تغییر در رژیم غذایی

تاخیر یا کندی در حرکت روده می تواند ناشی از کمبود فیبر در رژیم غذایی شما باشد. رژیم غذایی با تاکید بر مصرف میوه و سبزیجات و محصولات غیر فراوری می تواند هضم غذا را تسهیل کرده و فعالیت روده شما را منظم تر کند. مگر اینکه به گاستروپارزی یا سایر بیماری های مزمن دستگاه گوارش مبتلا باشید.

منابع خوب فیبر عبارتند از:

  • بادام و شیر بادام
  • آلو، انجیر، سیب و موز
  • سبزیجات سبز برگ مانند کلم بروکلی، گل کلم و کلم بروکسل
  • تخم کتان، تخمه آفتاب گردان و تخم کدو تنبل

همچنین توصیه می شود ۲-۴ لیوان آب اضافه در طول روز مصرف کنید. مصرف کردن لبنیات را کاهش دهید، زیرا هضم آن ها دشوار است. توصیه می شود مصرف غلات تصفیه شده و فراوری شده را کاهش دهید. مصرفی بستنی، چیپس و مواد غذایی منجمد شده و کم فیبر را کاهش داده و تا حد امکان از خوردن آن ها اجتناب کنید.

مصرف قهوه را کاهش دهید، چرا که هضم آن برای دستگاه گوارش دشوار بوده و می تواند فعالیت های روده را با اختلال روبرو کند. قطع مصرف این ماده راهی مناسب برای متعادل کردن حرکات روده است. علاوه بر این ها، اضافه کردن مکمل هایی که حاوی فیبر هستند نیز برای منظم کردن حرکات روده مفید می باشند.

ملین های طبیعی

ملین های مصنوعی می توانند علائم تنبلی روده را بدتر کنند یا حتی در برخی از موارد باعث بروز بیماری شوند. اما در مقابل،‌ مصرف ملین های طبیعی می تواند چرخه هضم شما را بهبود بخشد.

افزودن ۳-۴ فنجان چای سبز برای بهبود عمل هضم بسیار مفید است. محققان معتقدند که استفاده از چوب برگ آگار می تواند به عنوان یک ملین طبیعی ملایم، عوارض جانبی تنبلی روده را از بین ببرد. ملین های طبیعی عوارض جانبی ملین های شیمیایی را ندارند.

دانه چیا، سبزیجات سبزبرگ و روغن کرچک نیز می توانند به عنوان ملین های طبیعی مورد استفاده قرار گیرند.

با این وجود ممکن است همه ملین ها باعث وابستگی روده شما شوند که در این صورت مصرف موارد طبیعی بهتر است.

پروبیوتیک ها

مطالعات نشان داده است که مصرف مکمل های پروبیوتیک می تواند به بهبود نظم روده کمک کند. با این حال هنوز هم تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود پروبیوتیک ها چقدر برای درمان یبوست مفید هستند. خوردن مواد غذایی حاوی پروبیوتیک ها راهی برای افزایش فعالیت باکتری های مفید روده می باشد.

ورزش کردن

انجام فعالیت های سبک می تواند گردش خون در شکم را افزایش دهد. این روش به افراد کمک می کند تا سیستم گوارشی سالم تری داشته باشند. انجام ورزش مداوم می تواند علائم سندرم تنبلی روده را کاهش دهد.


منبع: healthline

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.