تغذیه
آموزش کامل طرز تهیه سرکه سیب خانگی

طرز تهیه سرکه سیب خانگی از آن مواردی است که بسیاری تصور می کنند خیلی سخت است. اما در واقعیت اینگونه نیست و شما می توانید به راحتی سرکه سیب را خودتان و در خانه تهیه کنید!

طرز تهیه سرکه سیب خانگی را بسیاری از افراد به روشهای مختلفی یاد گرفته اند و گاهی در جزییات با یکدیگر تفاوت دارند اما در این مطلب سعی شده است که بهترین و آسان ترین روش را به شما آموزش دهیم.

تقریبا هرجایی را که نگاه کنیم با سیب روبرو می شویم! در اطراف خانه بیشتر ما درخت سیبی پیدا می شود و این میوه خوش طعم و عطر را می توان راحت تر از هر میوه دیگری پیدا کرد. سیب به تنهایی دارای خواص بیشماری است اما سرکه سیب که یکی از محصولات آن است، دارای کاربردهای فراوانی می باشد.

از سرکه سیب برای گرفتن انواع ترشیجات استفاده می شود و علاوه بر آن در غذاها و حتی برای تهیه ماسک های زیبایی پوست هم مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب ابتدا مقداری راجع به سیب توضیخاتی را ارائه می دهیم و پس از آن آموزش کامل طرز تهیه سرکه سیب خانگی را در اختیارتان قرار می دهیم. با گومگ همراه باشید.

پوست و دانه های سیب را دور نریزید!

در هنگام شستن و تمیز کردن سیب ها هرگز دانه ها و پوست آن ها را دور نریزید.  ممکن است نتوانید آن ها را بخورید (اگر هم بخورید مشکلی ندارد) اما برای تهیه سرکه سیب خانگی و خوراکی های دیگر می توانید از آنها استفاده کنید. در واقع سیب هیچگونه زباله ای تولید نمی کند و همه جای آن قابل استفاده می باشد.

دانه ها و پوست سیب دارای خواص و کاربردهای فراوانی می باشند که می توانید آن ها را فریز کرده و در زمان نیاز، از آنها استفاده کنید. البته اگر پوست سیب را نگیرید، مشکلی برای تهیه سرکه سیب ایجاد نمی کند.

اگر در نزدیکی شما باغ سیبی پیدا می شود و فصل برداشت سیب است بهترین کار این است که از آن جا سیب مورد نیازتان را تهیه کنید زیرا هرچه سیب تازه تر باشد بهتر است. اما در صورتی که چنین امکانی برای شما فراهم نیست می توانید از فروشگاه میوه سیب های مورد نیازتان را تهیه کنید.

خواص سرکه سیب خانگی

این سرکه دارای خواص بیشماری است و منبعی غنی از فسفر، منیزیم، پتاسیم و کلسیم می باشد. بسیاری از مردم بر این باورند که برای درمان بیماری های مختلفی می توان از آن استفاده کرد.

سرکه سیب برای بهبود کارکرد دستگاه گوارش و همچنین درمان سوزش معده مورد استفاده قرار می گیرد. شاید غیرمنطقی به نظر برسد اما سرکه سیب برای دل درد و سوزش معده بسیار مفید است. این ماده شگفت انگیز باعث افزایش اسید معده شده و در نتیجه به هضم غذاها کمک می کند.

نکات مهم در تهیه سرکه سیب خانگی

  • این دستور تهیه از شکر استفاده می کند. این قند برای تغذیه باکتری هایی که باعث ساخت سرکه می شوند ضروری است. بسیاری از افراد سوال می کنند که آیا می شود از عسل به جای شکر استفاده کرد؟ پاسخ مثبت است اما انجام این کار منطقی نیست و تاثیری در نتیجه نخواهد داشت غیر از اینکه زمان پروسه را طولانی تر می کند. همچنین برای افرادی که قند خون دارند هم تفاوتی ایجاد نمی کند و در واقع  عسل در این دستور تهیه، هیچ تاثیر مثبتی ندارد.
  • اطمینان حاصل کنید که تمام وسائل و ظرف مورد استفاده کاملا تمیز هستند و هیچ باکتری غیر از باکتری هایی که در روند طبیعی تهیه سرکه به وجود می آیند در وسائل شما وجود ندارد.
  • سیب ها باید کاملا زیر مخلوط آب و شکر قرار بگیرند. اگر ظرف شما به شکلی است که انجام این کار را برایتان غیر ممکن می کند، می توانید از یک توری با هر چیز دیگری استفاده کنید و با آن سیب ها را غرق کنید و اجازه بالا آمدن به آن ها ندهید.

طرز تهیه سرکه سیب خانگی

در ادامه شما را با روش تهیه این سرکه شگفت انگیز را آشنا می کنیم.

مواد لازم:

  • سیب های قطعه قطعه شده و بدون هسته (به اندازه ای که سه چهارم ظرف را پر کند)
  • شکر طبیعی
  • آب تصفیه شده

طرز تهیه سرکه سیب خانگی:

  1. یک ظرف شیشه ای را کاملا تمیز کنید.
  2. سه چهارم ظرف را از سیب پر کنید. آن ها را به قدری ریز کنید که درون ظرف را پر کنند.
  3. به ازای هر قاشق غذاخوری شکر، یک فنجان آب بریزید. آنقدری این کار را بکنید که روی سیب ها را به طور کامل پوشش دهید. به علت اینکه اندازه ظرف هر شخص متفاوت است نمی توان اندازه خاصی برای این کار در نظر گرفت و شما باید خودتان چک کنید که روی سیب ها را با آب پوشانده اید یا خیر.
  4. دقت داشته باشید که هیچ سیبی از مخلوط آب و شکر بیرون نباشد زیرا در اثر هوا خوردن سیبها فاسد می شوند.
  5. درب ظرف را کاملا بپوشانید. این کار را به شکلی انجام دهید که راه نفوذ هوا کاملا بسته شود.
  6. ظرف را در یک مکان تاریک که دمای اتاق در آن حاکم باشد قرار دهید. به عنوان مثال درون کابینت آشپزخانه مکان مناسبی است.
  7. آن را برای مدت ۳ هفته به حال خود رها کنید. البته هر چند روز یک بار به آن سر بزنید و چک کنید که اگر سیبی از آب بیرون زده است، آن را درست کنید.
  8. پس از ۳ هفته ظرف را بیرون بیاورید و سیب های درون آن را کاملا له کنید و برای ۳ تا ۴ هفته دیگر در همان مکان قبلی قرار دهید.
  9. در طول مدت نگهداری باید هر روز چندبار ظرف را تکان دهید تا مواد درون ظرف کاملا مخلوط شوند.
  10. پس از سپری شدن زمان لازم، از یک فیلتر برای صاف کردن سرکه سیب خانگی استفاده کرده و به ظرفی جدید منتقل کنید. سرکه شما حاضر است!

نکته پایانی:

ممکن است در طول تهیه سرکه سیب متوجه یک لایه جرم روی سطح آب شوید. در زمان تصفیه سعی کنید آن را دور بریزید و نگرانش نباشید.