می خواهید جوان بمانید؟ این ۷ ماده غذایی را کنار بگذارید

می خواهید جوان بمانید؟ این ۷ ماده غذایی را کنار بگذارید

شکی نیست که تغذیه مناسب باعث جوان تر ماندن و داشتن پیری سالم می شود. هرچه مقدار مواد غذایی غنی از مواد مغذی را در رژیم غذایی خود افزایش دهید (البته همراه با سایر عادات مفید مانند ورزش منظم و مدیریت استرس)، طول عمر بیشتری خواهید داشت. همچنین خوردن بیش از حد برخی مواد مغذی می تواند شانس ابتلا به برخی بیماری های مزمن را افزایش داده و پیر شدن را تشدید کند. با محدود کردن مصرف این هفت ماده مغذی، می توانید به شکل موثری از آسیب های احتمالی جلوگیری کنید و جوان تر بمانید.

می خواهید جوان بمانید؟ این ۷ ماده غذایی را کنار بگذارید

۱. قند

مصرف زیاد قند می تواند سلامتی شما را به ویژه در سنین بالا به خطر بیندازد. مصرف بیش از حد قند می تواند خطر ابتلا به دیابت و سطح تری گلیسیرید را افزایش دهد و به طور بالقوه منجر به بیماری قلبی شود. همچنین داشتن رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده مانند قند، باعث چاقی می شود.

سعی کنید سبزیجات بیشتری را در وعده های غذایی خود بگنجانید، میزان مصرف کربوهیدرات را کاهش دهید و برچسب مواد غذایی را از نظر میزان قند موجود در آن ها بررسی کنید.

می خواهید جوان بمانید؟ این ۷ ماده غذایی را کنار بگذارید

۲. نیترات ها

اگر می خواهید جوان بمانید و پیری سالم تری داشته باشید، غذاهای حاوی نیترات را از رژیم غذایی روزانه خود حذف کنید. نیترات ها ترکیباتی هستند که برای حفظ و بهبود ظاهر برخی مواد غذایی مانند گوشت های فرآوری شده (ژامبون، بیکن، هات داگ و…) مورد استفاده قرار می گیرند.

مواد غذایی حاوی نیترات (که معمولا دارای مقادیر زیادی سدیم نیزهستند) می توانند باعث سخت و تنگ شدن عروق شده و منجر به بیماری قلبی شوند. همچنین این مواد می توانند زمینه ساز دیابت باشند. علاوه بر این ها، برخی تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که خوردن این مواد غذایی در مقادیر زیاد می تواند باعث ابتلا به سرطان شود.

نکته مهم:

با اینکه خوردن این مواد غذایی بسیار لذت بخش است، سعی کنید آن ها را از رژیم غذایی خود حذف کنید تا از عوارض آن ها دور بمانید.
می خواهید جوان بمانید؟ این ۷ ماده غذایی را کنار بگذارید

۳. سدیم

در حالی که برای زنده ماندن به سدیم نیاز دارید، اما مصرف بیش از حد آن می تواند سلامت شما را به خطر بیندازد. مصرف زیاد سدیم می تواند منجر به فشار خون بالا و بیماری قلبی شود.

متأسفانه زیاده روی در خوردن نمک بسیار آسان است. برخی مواد غذایی مانند غذاهای بسته بندی شده و غذاهای رستورانی می توانند تا ۱۴۰۰ میلی گرم سدیم در هر وعده داشته باشند. در حالی که به طور کلی توصیه می شود روزانه کمتر از ۲۰۰۰ میلی گرم سدیم مصرف شود.

باز هم بررسی برچسب مواد غذایی کلید حل مشکل است. هر خوراکی که برچسب جدول ارزش غذایی آن، سدیم را ۲۰٪ از نیاز روزانه یا بیشتر نشان داده باشد، یک خوراکی پر سدیم محسوب می شود. برای کاهش مصرف سدیم، غذاهایی را انتخاب کنید که کمتر از ۷۰۰ میلی گرم سدیم در هر وعده دارند و مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید.

می خواهید جوان بمانید؟ این ۷ ماده غذایی را کنار بگذارید

۴. چربی ترانس

چربی های ترانس مصنوعی که توسط انسان برای افزایش طعم، بافت و ماندگاری مواد غذایی فرآوری شده ساخته می شوند، آنقدر برای سلامتی مضر هستند که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) ناامن شناخته شده اند.

چربی های ترانس می توانند کلسترول بد خون را افزایش داده و سطح کلسترول خوب شما را کاهش دهند. همچنین آن ها خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ را افزایش می دهند.

علاوه بر این عها، رژیم غذایی سرشار از چربی های ترانس می تواند به سلامت مغز شما نیز آسیب برساند. افرادی که میزان بیشتری از چربی های ترانس ساخته شده توسط انسان در خون خود دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل قرار می گیرند.

برای اجتناب از این چربی ها، مصرف غذاهای سرخ شده، فست فود، مواد غذایی حیوانی مانند گوشت قرمز و لبنیات، مارگارین، خامه غیر لبنی، کراکر، کلوچه، کیک، شیرینی و برخی مواد غذایی یخ زده را محدود کنید.

می خواهید جوان بمانید؟ این ۷ ماده غذایی را کنار بگذارید

۵. چربی های اشباع شده

این چربی ها نیز مانند چربی های ترانس، در صورت مصرف بیش از حد می توانند خطر ابتلا به برخی مشکلات سلامتی را با افزایش سن بیشتر کنند.

رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع همراه با مواد غذایی حاوی سدیم بالا می تواند در ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، چاقی و سایر بیماری های مزمن نقش داشته باشد.

مصرف چربی های اشباع شده را به ۱۰ درصد از کالری روزانه خود محدود کنید. یکی از راه های این کار کاهش مصرف محصولات حیوانی است. همچنین گرایش به رژیم های گیاهی بهترین راه برای کاهش چربی های اشباع شده است، زیرا این چربی ها بیشتر در مواد غذایی حیوانی یافت می شوند. شما باید بشقاب خود را با مواد غذایی گیاهی مانند میوه و سبزیجات پر کنید و غلات کامل، حبوبات و چربی های سالم تر مانند روغن زیتون را به آن بیفزایید.

می خواهید جوان بمانید؟ این ۷ ماده غذایی را کنار بگذارید

۶. فولیک اسید

فولیک اسید نوعی ویتامین B است که در سبزیجات سبز برگ، میوه ها، لوبیا و نان و غلات غنی شده یافت می شود. این ماده به بدن در ساخت سلول های جدید کمک می کند و مصرف آن برای افراد باردار بسیار ضروری است، زیرا از نقص لوله عصبی در جنین در حال رشد جلوگیری می کند.

اما برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف زیاد فولیک اسید در افراد مسن می تواند باعث ایجاد نوروپاتی محیطی (نوعی آسیب عصبی) شود. در نتیجه، همیشه قبل از مصرف مکمل های فولیک اسید با پزشک خود مشورت کنید.

می خواهید جوان بمانید؟ این ۷ ماده غذایی را کنار بگذارید

۷. آهن

ما برای بسیاری از عملکردهای بدن خود مانند انتقال اکسیژن از ریه ها به سایر قسمت های بدن، به آهن نیاز داریم. اما با افزایش سن، نیاز ما به آهن تغییر می کند. به عنوان مثال، هنگامی که فرد یائسه می شود، نیاز او به آهن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و در صورت دریافت آهن بیشتر از نیاز بدن، می تواند به سلامتی فرد آسیب برساند. در واقع آهن اضافی می تواند در بافت ها، به ویژه در کبد، لوزالمعده، قلب، مفاصل و مغز تجمع یابد و ممکن است در بروز انواع خاصی از سرطان ها و دیابت نقش داشته باشد.

بنابراین همیشه با پزشک خود مشورت کنید که آیا مصرف مکمل آهن برای شما بی خطر است یا خیر.

منبع: livestrong

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.