چگونه از کودک مبتلا به سرماخوردگی مراقبت کنیم؟

چگونه از کودک مبتلا به سرماخوردگی مراقبت کنیم؟

زمانی که کودک به سرماخوردگی یا بیماری های ویروسی مشابه مبتلا می شود، این والدین هستند که در مرحله اول وظیفه نگهداری و مراقبت از او را دارند. وقتی صحبت از رایج ترین بیماری های ویروسی می شود، کودک شما بیش از هر چیزی برای کاهش علائمش به «مراقبت عاشقانه» نیاز دارد، نه دارو. اگر کودک شما به آنفلوانزا (آنفولانزا) مبتلا شود، مطمئنا مراجعه به پزشک و دریافت نسخه درمانی می تواند کمک کننده باشد، اما او همچنان برای تسکین علائم خود به مراقبت در خانه احتیاج دارد. در این مقاله شما را با نکاتی آشنا می کنیم تا بتوانید در این مواقع بهتر عمل کنید.

تفاوت سرماخوردگی با آنفولانزا

ابتدا باید یاد بگیرید که چگونه می توانید سرماخوردگی را از آنفلوآنزا تشخیص دهید، زیرا در صورتی که او به آنفولانزا مبتلا شده باشد، احتمالا به پزشک نیاز خواهد داشت. طبق اعلام مرکز کنترل بیماری ها، سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مسری هستند و در مراحل اولیه، یک سرماخوردگی شدید می تواند همچون یک آنفولانزای خفیف به نظر می رسد. اما آنفولانزا یک بیماری جدی است که برخلاف سرماخوردگی می تواند عوارضی به همراه داشته باشد که زندگی فرد را تهدید کنند. آنفولانزا معمولاً به طور ناگهانی بروز پیدا می کند و ممکن است این علائم را داشته باشد:

  • تب
  • سردرد
  • خستگی یا ضعف (می تواند شدید باشد)
  • سرفه خشک
  • گلو درد
  • آبریزش بینی
  • درد بدن یا عضله
  • اسهال و استفراغ (این علامت بیشتر در کودکان مشاهده می شود و در بزرگسالان نادر است)
چگونه از کودک مبتلا به سرماخوردگی مراقبت کنیم؟

توجه داشته باشید که آنفلوانزا با آنچه بسیاری از مردم «آنفولانزای معده» می نامند متفاوت است. آنفلوانزا یک بیماری تنفسی است، اما آنفولانزای معده باعث اختلال در دستگاه گوارش شده و استفراغ و اسهال از علائم اصلی آن هستند.

همچنین بخوانید: تاخیر در رشد کودکان؛ انواع و دلایل

چه زمانی باید با دکتر تماس بگیریم؟

اگر مشکوک به آنفولانزا در فرزندتان هستید، در ۴۸ ساعت اول به دنبال درمان باشید تا داروهای ضد ویروسی مانند تامی فلو را دریافت کنید.

حتی اگر به آنفولانزا مشکوک نیستید، ولی فرزندتان هر یک از این علائم را دارد فوراً به پزشک مراجعه کنید:

  • تب بالا (بیش از ۳۸ درجه سانتی گراد) یا طولانی مدت (سه روز یا بیشتر) یا هر نوع تبی در کودکان کوچکتر از ۳ ماهه
  • تنفس سریع یا مشکل تنفس
  • کبودی رنگ پوست
  • عدم نوشیدن مایعات به مقدار کافی
  • تغییر در وضعیت روانی، مانند بیدار نشدن از خواب، عدم تعامل، تحریک پذیری
  • تشنج
  • علائم مشابه آنفولانزا که موقتا بهبود می یابند اما مجددا با تب و سرفه شدیدتر برمی گردند
  • بدتر شدن مشکلات پزشکی مزمن زمینه ای، مثل بیماری قلبی یا ریوی، دیابت)

همچنین بخوانید: دلایل گریه نوزاد و راه حل های سریع آن ها

مراقبت از کودک بیمار

اگر از کودک بیمار خود در خانه مراقبت می کنید، قبل از دادن هرگونه داروی بدون نسخه با پزشک مشورت کنید. بعضی از داروها حاوی موادی هستند که برای کودکان مناسب نیستند. همچنین برخی از داروها دارای تاثیراتی هستند که ممکن است برای علائم کودک شما مناسب نباشند یا برای کودکان زیر ۲ سال خطرناک محسوب شوند.

چگونه از کودک مبتلا به سرماخوردگی مراقبت کنیم؟

کودک خود را راحت بگذارید و اجازه دهید تا آنجا که ممکن است بخوابد و خانه را ساکت نگه دارید. برای اطمینان از خشک بودن ملحفه و اندازه گیری تب و تنفس، او را مرتباً چک کنید. همچنین مقداری آب را برای وقتی که بیدار می شود آماده کنید.

تقریباً هر کودک بیماری به استراحت و مایعات زیادی احتیاج دارد.

اکنون اقداماتی که لازم است در زمان بیماری کودک انجام دهید را بررسی خواهیم کرد:

تب

تب بالا در کودکان شایع است و برای والدین بسیار ترسناک می باشد، اما تب نشانه این است که بدن کودک شما در برابر عفونت مقاومت می کند. کودک خود را با لباس های سبک و قابل تهویه بپوشانید. اطمینان حاصل کنید که او زیاد استراحت کند و مایعات زیادی بنوشد.

به دلیل خطر ابتلا به «سندرم ری»، نباید به کودکان و نوجوانان آسپرین بدهید. تیلنول (استامینوفن) برای این رده های سنی مناسب بوده و می تواند به کاهش تب در آن ها کمک کند. همچنین ایبوپروفن برای کودکان بالای ۶ ماه می تواند مورد استفاده قرار گیرد. مجدداً تاکید می کنیم که پیش از دادن هر دارویی به کودک، با پزشک مشورت کنید، گاهی اوقات مقدار مصرف داروها می تواند بسیار تعیین کننده باشد.

همچنین بخوانید: استامینوفن چیست؟ موارد استفاده، نحوه مصرف، عوارض و هشدارها

استفراغ

یکی از مشکلات شایع در زمان تب شدید، استفراغ مکرر است که از تاثیرگذاری داروهای کاهش دهنده تب جلوگیری می کند. شیاف استامینوفن را می توان در چنین شرایطی استفاده کرد. معمولا وقتی که تب توسط شیاف کاهش یابد، استفراغ هم از بین می رود.

در صورتی که کودک تواناییش را داشته باشد، می توانید مقادیر کمی آب و غذا به او بدهید. مراقب کم آبی بدنش باشید.

بیشتر بخوانید: جدول وزن نوزاد در ماه های مختلف

کمبود آب بدن

مایعات برای کاهش علائم تنفسی فوقانی (مانند سرفه و عطسه) و همچنین در صورتی که کودک شما اسهال یا استفراغ داشته باشد، برای کمبود آب بدن مهم هستند. پدیالیت را برای مواقعی که کودک شما دچار تب و اسهال و استفراغ می شود، در دسترس داشته باشید.

چگونه از کودک مبتلا به سرماخوردگی مراقبت کنیم؟

کاهش علائم سرماخوردگی

در مورد مصرف داروهای سرماخوردگی بدون نسخه از پزشک مشورت بگیرید. کودک خود را با کارهای کم سر و صدا مانند کتاب خواندن، بازی و کاردستی سرگرم کنید. به او دمنوش های گیاهی گرم یا آب همراه با عسل و لیمو بدهید. البته فراموش نکنید که نباید به نوزادان زیر یک سال عسل بدهید. زمانی که بینی او خشک و زخم می شود، با کمی وازلین یا قطره بینی نمکی آن را رفع کنید. همچنین می توانید از یک دستگاه بخور در اتاق خواب کودک استفاده کنید.

کلام آخر

نوزادان زیر ۶ ماه، گروهی هستند که آنفولانزا برای آن ها بسیار خطرناک است و در عین حال برای واکسیناسیون بسیار کم سن هستند. شما با اطمینان از واکسیناسیون سالانه آنفلوانزا همه کسانی که از او مراقبت می کنند، می توانید از کودک خود محافظت کنید.

منبع: verywellfamily

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.