٪۳۰ تخفیف خرید برنامه بدنسازی فقط تا یلدا کد تخفیف: YALDA
علائم بارداری در هفته اول

علائم بارداری در هفته اول

علائم بارداری در هفته اول ممکن است بسیار خفیف باشند. هر فردی در دوران بارداری خود، علائمی متفاوت با فرد دیگر را تجربه می کند. به همین دلیل بهتر است خود را با کسی مقایسه نکنید. نشانه‌های مختلفی وجود دارند که می توانند نشان دهنده بارداری باشند، با این حال همچنان بهترین و مطمئن ترین روش برای تشخص بارداری انجام تست و آزمایش خون است. اما در این مقاله می خواهیم شما را با برخی از شایع ترین علائم بارداری آشنا کنیم.

مهم‌ترین علائم بارداری در هفته اول

علائم زیادی وجود دارند که می توانند نشانه بارداری باشند. اما مهم‌ترین و شایع‌ترین علائم عبارتند از:

۱. تاخیر در قاعدگی

شایع ترین و واضح ترین نشانه بارداری تاخیر در پریود است. هنگامی که لقاح اتفاق می‌افتد، بدن شما هورمون‌هایی را تولید می‌کند که مانع از تخمک گذاری می‌شوند. این بدان معنی است که چرخه قاعدگی شما متوقف شده است و تا زمانی که نوزاد متولد نشود، عادت ماهانه اتفاق نخواهد افتاد. البته توجه داشته باشید که تغییر تاریخ قاعدگی الزاما به معنای حاملگی نیست و استرس، ورزش بیش از حد، تغییر در رژیم غذایی، عدم تعادل هورمونی و ابتلا به تخمدان پلی کیستیک و سایر عوامل نیز می توانند باعث بی نظمی در قاعدگی شوند.

۲. تغییر در ترشحات رحمی

در چند هفته اول بارداری، ممکن است میزان ترشح دهانه رحم بیشتر، چسبنده تر و سفیدتر شود.

۳. حساسیت پستان ها

در زمان بارداری بدن دچار تغییرات زیادی می شود و هورمون های استروژن و پروژسترون افزایش پیدا می کنند. این تغییر در هورمون ها می تواند باعث افزایش حساسیت در پستان ها شده و درد و سوزن سوزن شدن پستان ها را به همراه داشته باشد. این علائم معمولا بعد از بی نظمی قاعدگی مشاهده می شوند.

اگر احساس درد در نوک پستان را تجربه می کنید و همزمان عادت ماهانه شما نیز به تاخیر افتاده است، بهتر است از نظر تست بارداری مورد بررسی قرار بگیرید.

۴. احساس خستگی

بسیاری از زنان در اوایل بارداری احساس خستگی را تجربه می کنند. این مسئله به دلیل بالا بودن سطح هورمون پروژسترون اتفاق می افتد و معمولا بعد از هفته سیزدهم بارداری احساس خستگی کمتر می شود. با این حال، در سه ماهه سوم نیز ممکن است احساس خستگی افزایش یابد.

۵. حالت تهوع

تهوع در هفته های اول بارداری یکی از نشانه های شایع است، با این حال همه افراد آن را تجربه نمی کنند. احساس تهوع ممکن است با استفراغ همراه نباشد، اما نیمی از افراد استفراغ می کنند. اگرچه تهوع و استفراغ در دوران بارداری طبیعی است اما به منظور جلوگیری از کم آبی شدید بدن لازم است به پزشک مراجعه کنید. حالت تهوع معمولا در اوایل صبح یا اواخر شب اتفاق می افتد.

۶. تغییر رنگ نوک سینه

معمولا در دوران بارداری رنگ نوک سینه تیره تر می شود. این تجربه ممکن است به تدریج در طول بارداری ظاهر شود و در اوایل بارداری زیاد مشهود نیست.

۷. نفخ یا یبوست

نفخ یا یبوست در دوران بارداری کاملا شایع است و علت آن نوسانات هورمونی می باشد. تغییر در هورمون ها باعث می شود که فرآیند هضم غذا با تاخیر انجام شود و همین موضوع باعث ایجاد یبوست و نفخ می شود. در اوایل بارداری نفخ و یبوست خفیف است اما این علائم ممکن است در کل دوران بارداری باقی بمانند.

۸. افزایش دمای بدن

افزایش دمای بدن و احساس داغی می تواند به دلایل مختلفی، از جمله بارداری ایجاد شود. اگر بیشتر از چند هفته احساس گرما و داغی می کنید بهتر است تست بارداری انجام دهید.

۹. احساس طعم فلز در دهان

مقصر اصلی این تجربه نیز همچنان نوسانات هورمونی و افزایش استروژن است. احساس طعم فلز در دهان به طور معمول در سه ماه اول بارداری شایع است.

۱۰. نوسانات خلقی

اگر باردار هستید احتمالا احساس ناراحتی، عصبانیت، میل به گریه کردن، خستگی، تحریک پذیری و استرس را تجربه خواهید کرد. این نوسانات کاملا طبیعی و شایع هستند.

۱۱. سردرد

سردرد در این دوران می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. کم آب شدن بدن به دلیل استفراغ، تغییرات هورمونی و افزایش خستگی می توانند باعث سردرد شوند.

۱۲. گرفتگی بینی

شاید عجیب به نظر برسد، اما احتقان بینی می تواند یکی از علامت های بارداری باشد. غشای مخاطی در بینی نیز تحت تاثیر هورمون ها و افزایش جریان خون در بدن قرار می گیرد و فرد احساس گرفتی بینی می کند. اگر آلرژی ندارید و بی دلیل دچار گرفتگی بینی شده اید بهتر است به باردار بودن خود مشکوک شوید.

۱۳. سرگیجه

افزایش فشار خون و جریان خون در بدن می تواند باعث ایجاد سرگیجه در دوران بارداری شود. معمولا سرگیجه در سه ماه دوم بارداری اتفاق می افتد، اما برخی از زنان ممکن است خیلی زودتر آن را احساس کنند.

۱۴. حساسیت به بو

بسیاری از زنان افزایش حس بویایی در دوران بارداری را گزارش کرده اند. در واقع، دو سوم زنان در دوران بارداری نسبت به بو حساس تر شده و بوهای بیشتری را در مقایسه با اطرافیان خود احساس می کنند. شاید همین دلیل هم یکی از علت های ایجاد تهوع یا کاهش میل به غذا باشد.

۱۵. تکرر ادرار

در دوران بارداری میزان جریان خون افزایش پیدا می کند که همین موضوع می تواند باعث افزایش فشار به کلیه ها شده و تکرر ادرار را به همراه داشته باشد. متاسفانه این تجربه ممکن است تا پایان دوران بارداری باقی بماند.

۱۶. گرفتگی پا

افزایش احساس گرفتگی در بدن در دوران بارداری بسیار رایج است. این احساس گرفتگی می تواند در بازوها یا پاها ایجاد شود. علت آن عدم تعادل الکترولیت و کمبود ویتامین است.

۱۷. کاهش ایمنی بدن

در دوران بارداری احتمالا بیشتر دچار سرفه، آنفولانزا و سرماخوردگی می شوید.

۱۸. لکه بینی

خونریزی سبک یا لکه بینی در زمان لانه گزینی بسیار شایع است و معمولا 10 روز بعد از لقاح اتفاق می افتد. خونریزی لانه گزینی معمولا چند قطره است و ممکن است به رنگ قهوه ای باشد. همین موضوع بسیاری از زنان را به خطا می اندازد و لکه بینی را عادت ماهانه در نظر می گیرند و احساس می کنند که دوره سیکل ماهانه خود را از دست نداده اند.

اگر تغییر در رنگ یا حجم خونریزی را تجربه کردید، حتما به بارداری خود مشکوک شوید.

برخی دیگر از علائم بارداری در هفته اول

علائم ذکر شده تا اینجا از نشانه های رایج بارداری هستند. اما برخی گزارش ها نشان می دهند که گاهی افراد در اوایل دوران بارداری علائم دیگری را نیز تجربه می کنند که کمتر شایع هستند و ممکن در همه زنان دیده نشوند. این علائم عبارتند از:

  • افزایش آکنه
  • تغییر در میل جنسی
  • گر گرفتگی
  • خونریزی لثه
  • بی خوابی
  • خشکی دهان
  • شکنندگی ناخن
  • نازک شدن مو
  • افزایش کابوس شبانه

آیا بارداری قبل از تاخیر قاعدگی نیز قابل تشخیص است؟

بله، علائم بارداری معمولا یک هفته بعد از لقاح به وجود می آیند و فرد می تواند تغییرات را احساس کند. با این حال این تجربیات بین افراد مختلف متفاوت است و همچنان مهم ترین نشانه بارداری از دست دادن اولین دوره قاعدگی می باشد.

چه زمانی تست بارداری انجام دهیم؟

بهترین زمان برای دستیابی به یک نتیجه دقیق، یک هفته بعد از تاخیر در قاعدگی است. قبل از این دوره نیز می توانید تست های خانگی را انجام دهید و احتمال خطا را در نظر بگیرید، زیرا ممکن است در این دوران پاسخ تست به صورت کاذب مثبت یا منفی باشد.

یادداشتی از گومگ

تجربه علائم بارداری برای هر فردی با فرد دیگر متفاوت است، اما علائم شایع مانند تاخیر در قاعدگی، درد یا حساسیت سینه، احساس خستگی و تهوع صبحگاهی را جدی بگیرید. استفاده از تست های خانگی می توانند به شما کمک کنند تا بفهمید که باردار هستید یا خیر، با این حال ممکن است این نتایج کاذب باشند و برای اطمینان بیشتر می توانید به پزشک مراجعه کنید.

اگر نتیجه بارداری مثبت بود برای دریافت سایر خدمات بهداشتی و مراقبتی به متخصص زنان مراجعه کنید. فراموش نکنید که مراقبت های قبل و در دوران بارداری می تواند ضامن سلامت شما و جنین باشد.

منابع این مقاله عبارتند از: healthpartners، clevelandclinic و meddo.

نظر خود را بنویسید
* تمام نظرات بعد از تایید نمایش داده می‌شوند.