فواید و مضرات قهوه

فواید و مضرات قهوه

قهوه دوست‌داران زیادی در سراسر دنیا دارد و افراد بسیاری وجود دارند که روز خود را با نوشیدن یک فنجان قهوه آغاز می کنند. اخبار و تحقیقات زیادی درباره این نوشیدنی وجود دارد. در حال حاضر تحقیقات ثابت کرده است که قهوه اگر به اندازه متعادل مصرف شود، می تواند فواید متعددی را به همراه داشته باشد. در این مقاله فهرستی از فواید و مضرات قهوه را به شما معرفی می کنیم تا بهتر بتوانید درباره نوشیدن آن تصمیم بگیرید.

فواید قهوه

اول قهوه! این شعار معروفی است که احتمالا تا کنون با آن رو به رو شده اید. این جمله نشان دهنده عشق مردم به این نوشیدنی است. طعم تلخ یا شیرین، عطر بی نظیر و کافئین بالا باعث شده است که افراد زیادی از آن لذت ببرند. خوشبختانه مصرف قهوه می تواند برای سلامتی مفید باشد و فواید متعددی را برای سلامتی به همراه داشته باشد. مهم ترین فواید این نوشیدنی عبارتند از:

درمان افسردگی: قهوه حاوی پلی فنول های طبیعی است که می توانند به عنوان آنتی اکسیدان برای کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب سلول ها عمل کنند. از این رو، می توان گفت قهوه یک نوشیدنی ضد افسردگی است و می تواند هوشیاری فرد را افزایش داده و خلق و خوی او را بهتر کند. البته این مسئله را فراموش نکنید که میزان مصرف این نوشیدنی برای افراد افسرده نباید بیش از حد باشد، زیرا در این صورت فرد را دچار اضطراب، بی قراری و سایر علائم منفی می کند.

دیابت نوع ۲: اگرچه قهوه می تواند قند خون را برای مدت کوتاهی افزایش دهد، اما مطالعات ثابت کرده اند که این نوشیدنی می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش دهد و مصرف آن برای بیماران مبتلا به قند خون بی خطر است.

سلامت قلب: نوشیدن یک تا دو فنجان قهوه در روز می تواند به جلوگیری از نارسایی قلبی کمک کند و کلسترول LDL و تری گلیسیرید را کاهش دهد.

افزایش طول عمر: نوشیدن قهوه می تواند خطر سکته قلبی، سکته مغزی، دیابت و سرطان را کاهش داده و طول عمر فرد را افزایش دهد.

کاهش احتمال ابتلا به پارکینسون: کافئین نه تنها با کاهش احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون مرتبط است، بلکه می تواند به افراد مبتلا به این بیماری کمک کند تا حرکات خود را بهتر کنترل کنند.

برای کبد مفید است: آزمایشات نشان داده است که مصرف کنندگان قهوه، کبد سالم تری دارند و آنزیم های کبدی آنان در سطح نرمال تری قرار دارد.

کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ: احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در بین مصرف کنندگان قهوه کمتر است.

کاهش احتمال آلزایمر: محققان دریافته اند که زنان 65 ساله و بالاتر که دو تا سه فنجان قهوه در روز می نوشند، به طور کلی کمتر دچار زوال عقل و آلزایمر می شوند.

کاهش خطر سنگ صفرا: کافئین و سایر ترکیبات موجود در قهوه از تشکیل سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند. شایع ترین نوع سنگ کیسه صفرا به دلیل افزایش کلسترول است که نوشیدن منظم قهوه می تواند آن را کاهش داده و از ایجاد سنگ جلوگیری کند.

مضرات قهوه

مزایای نوشیدن قهوه زیاد است، اما با این حال مضراتی نیز دارد. به خصوص اگر قهوه خود را شیرین مصرف کنید و در طول روز بیش از چند فنجان بنوشید. اضافه کردن شکر بیش از حد به قهوه یا انتخاب نوشیدنی های شیرین مانند لاته می تواند منجر به افزایش وزن و در نهایت، خطرات قلبی و عروقی شود. همچنین مصرف بیش از حد کافئین در روز (بیش از 4 الی 5 فنجان) می تواند برای سلامتی مضر باشد.

برخی از عوارض جانبی مصرف قهوه زیاد عبارتند از:

  • بی خوابی
  • ناراحتی معده
  • بی قراری
  • اضطراب
  • عصبانیت
  • لرزش عضلانی
  • افزایش ضربان قلب
  • سردرد و تشدید میگرن
  • افزایش فشار خون

همچنین کودکان و نوجوانان باید مصرف کافئین خود را محدود کنند، زیرا آن ها نسبت به مضرات قهوه از بزرگسالان حساس تر هستند. زنان باردار و مادران در دوران شیردهی نیز باید با احتیاط بیشتری از این نوشیدنی استفاده کنند.

سایر نکات درباره فواید و مضرات قهوه

نحوه متابولیسم یا پردازش کافئین در هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. بهتر است قبل از نوشیدن قهوه، بدن خود را بهتر بشناسید. مثلا توجه کنید که بعد از نوشیدن یک فنجان قهوه چه احساسی دارید. اگر احساس می کنید که قهوه شما را عصبی یا بی قرار می کند، از مصرف این نوشیدنی صرف نظر کنید.

به خاطر داشته باشید که عوامل زیادی وجود دارد که بر سطح کافئین در قهوه تاثیر می گذارند، مانند نوع ترکیبات قهوه، روش دم کردن یا حتی جایی که قهوه رشد کرده است. به همین دلیل ممکن است قهوه ای که از کافه تهیه می کنید با قهوه خانگی شما متفاوت باشد. در این صورت توجه کنید که کدام نوع قهوه با شما سازگارتر است.

بهتر است به جای شکر یا خامه از شیر کم چرب یا هل و دارچین برای طعم دادن به قهوه خود استفاده کنید. اگر از داروی خاصی استفاده می کنید یا بیمار هستید، حتما درباره نوشیدن قهوه با پزشک خود مشورت کنید. فراموش نکنید که تمامی قوانین برای زنان باردار متفاوت هستند و بهتر است حتما در نوشیدن کافئین احتیاط کنند.

منابع این مقاله عبارتند از hopkinsmedicine، chestercountyhospital و harvard.

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.