آیا خوردن عسل برای زنان باردار بی خطر است؟

آیا خوردن عسل برای زنان باردار بی خطر است؟

بسیاری از والدین از این واقعیت آگاه هستند که نوزادان زیر ۱ سال نباید عسل خام بخورند، زیرا خطر باکتری بوتولیسم (عامل نوعی بیماری فلج) را برای آن ها به همراه دارد. عسل حاوی نوع خاصی از باکتری است که می تواند منجر به بوتولیسم در نوزادان شود.

سیستم گوارش نوزادان زیر ۱ سال به اندازه کافی رشد نکرده است که بتواند باکتری های موجود در عسل خام را کنترل کند، به همین دلیل مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) توصیه می کند:

هیچ کودک زیر ۱ سالی نباید عسل خام مصرف کند.

با توجه به این گفته ها، ممکن است این سوال برای والدین پیش بیاید که اگر نوزادان نمی توانند عسل بخورند، آیا ممکن است عسل در دوران بارداری برای جنین هم خطرناک باشد؟ آیا خوردن عسل برای زن باردار بی خطر است؟ یا اینکه خوردن عسل فقط برای نوزاد متولد شده خطرناک می باشد؟

چرا عسل خطرناک است؟

اگر نگاهی به جدول ارزش غذایی عسل که پیش تر در گومگ منتشر کرده ایم، بیندازید، متوجه خواهید شد که این ماده غذایی بسیار غنی است. اما خطر اصلی عسل به این دلیل است که چون ماده غذایی خام محسوب می شود، حاوی باکتری عامل بوتولیسم است. بوتولیسم نوعی بیماری است که منجر به فلج شدن بدن می شود و توسط نوروتوکسین های تولید شده توسط سویه اسپورهای باکتریایی به نام «کلوستریدیوم بوتولینوم» ایجاد می شود.

هاگ های این باکتری در بدن بوتولینوم نوروتوکسین تولید می کنند و این همان چیزی است که برای انسان خطرناک بوده و باعث فلج شدن بدن می شود. بوتولیسم توسط نوعی باکتری ایجاد می شود که در خاک و گرد و غبار نیز وجود دارد، بنابراین تقریباً همیشه در اطراف ما است. این باکتری تقریباً بر روی تمام سطوح خانه، از فرش گرفته تا پیشخوان، حتی پس از تمیز کردن وجود دارد.

البته در کودکان و بزرگسالان سالم، بلعیدن این باکتری معمولاً مضر نیست و منجر به ایجاد علائم بیماری بوتولیسم نمی شود.

بزرگسالان و کودکان با نوزادان متفاوت هستند و برخی از نوزادان پس از بلعیدن اسپورهای بوتولیسم، مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

عسل به دلیل داشتن اسپورهای کلستریدیوم شناخته شده است، به همین دلیل خطر بیماری ناشی از آن نوزادان را تهدید می کند، زیرا با خوردن آن اسپورها مستقیماً به سیستم گوارش کودک وارد می شوند.

هنوز مشخص نیست که دقیقا چرا بعضی از نوزادان دچار بوتولیسم می شوند و برخی دیگر نه، اما مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) توصیه می کند که هیچ نوزاد زیر ۱ سالی نباید عسل بخورد.

روده نوزادان به اندازه بزرگسالان رشد نکرده است و هنوز باکتری های «خوبی» که باعث حذف باکتری های «بد» در روده می شوند را ندارد.

هنگامی که اسپورهای بوتولیسم به داخل دستگاه گوارش کودک وارد شوند، می توانند به راحتی رشد کرده و سم بوتولیسم (ماده خطرناکی که باعث فلجی می شود) تولید کنند.

آیا خوردن عسل برای زنان باردار بی خطر است؟

آیا زنان باردار می توانند عسل بخورند؟

اگر باردار هستید یا قصد دارید در آینده ای نزدیک باردار شوید، به احتمال زیاد در مورد قوانین و محدودیت هایی که زنان باید در دوران بارداری به آن ها متعهد بمانند چیزهای زیادی شنیده اید.

توصیه های پزشکان و متخصصان در مورد اینکه کدام خوراکی ها می توانند در دوران بارداری برای مادر و کودک بیشترین مزایا را داشته باشند، هشدارها درباره خوراکی هایی که می توانند به جنین آسیب برسانند و همچنین پیشنهادات خانواده، دوستان و حتی افراد غریبه در فروشگاه های مواد غذایی را یا شنیده اید و یا به زودی خواهید شنید!

این حجم از توصیه ها در مورد اینکه چه چیزی را باید بخورید و چه چیزی را نباید بخورید می تواند گیج کننده باشد، به خصوص اگر اولین تجربه بارداری شما باشد. هرچند این توصیه ها به دلیل تغییراتی که دارند، حتی برای مادرانی که قبلاً بارداری را پشت سر گذاشته اند نیز می توانند مبهم باشند.

خوشبختانه خبر خوب این است که پاسخ ساده ای برای این سوال وجود دارد که آیا خوردن عسل در دوران بارداری برای خانم های باردار بی خطر است یا نه.

خوردن عسل در دوران بارداری بی خطر است. کالج متخصص زنان و زایمان آمریکا عسل را در لیست پیشنهادی خود از غذاهایی که زنان باردار نباید از آن ها استفاده کنند، ذکر نکرده است.

دو دلیل عمده وجود دارد که مصرف عسل در دوران بارداری برای زنان بی خطر است. در ادامه به بررسی این دو دلیل می پردازیم:

دلیل اول: لوله گوارش مادر می تواند سم را کنترل کند

روده یک فرد بالغ معمولا قادر خواهد بود هرگونه خطر اسپورهای کلستریدیوم را از بین ببرد، زیرا میکروبیوم هضم تا بزرگسالی کاملاً به ثبات رسیده است.

همچنین در روده بزرگسالان این توانایی وجود دارد که از رشد اسپورها جلوگیری کر بوتولیسم جلوگیری می کند.

دلیل دوم: انتقال سم به نوزاد بعید به نظر می رسد

مقاله منتشر شده در نشریه پزشک خانواده کانادایی در سال ۲۰۱۰ توضیح می دهد که به علت وزن مولکولی، سم بوتولینوم بعید است از جفت عبور کرده و به جنین برسد.

این بدان معناست که حتی اگر زنی عسل بخورد و هاگ بوتولیسم را به بدن خود وارد کند، این هاگ به نوزاد نمی رسد.

همانطور که احتمالاً می توانید تصور کنید، بوتولیسم در دوران بارداری نیز بسیار نادر است، بنابراین مطالعه دقیق بر روی اثرات باکتری بر زنان باردار و نوزادان برای پزشکان دشوار است.

جالب است بدانید که بر اساس گزارشاتی که تا کنون بررسی شده اند، زنانی که در دوران بارداری خود دچار بوتولیسم شده اند، هیچ تأثیر منفی بر جنین آن ها مشاهده نشده است.

آیا خوردن عسل برای زنان باردار بی خطر است؟

نکته ایمنی

در حالی که مصرف عسل در دوران بارداری به طور کلی بی خطر تلقی می شود، زنانی که دارای مشکلات گوارشی مانند بیماری التهابی روده هستند، ممکن است لازم باشد تا اقدامات احتیاطی بیشتری را در مورد خوردن عسل در دوران بارداری انجام دهند.

از پزشک خود در مورد توصیه های او برای خوردن عسل در دوران بارداری و اینکه آیا در معرض خطر ابتلا به سم بوتولیسم هستید، سوال بپرسید.

همچنین اگر به عنوان بخشی از رژیم منظم خود، عسل زیادی مصرف کرده اید و اخیراً آنتی بیوتیک مصرف کرده اید یا در آینده ای نزدیک به درمان آنتی بیوتیک نیاز دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. آنتی بیوتیک ها می توانند فلور طبیعی روده را تحت تأثیر قرار دهند و آن را در معرض ابتلا به انواع بیماری ها قرار دهند.

اگر تصمیم دارید در دوران بارداری خود عسل مصرف کنید، بهتر است عسلی را خریداری کنید که توسط پاستوریزه و از نظر بهداشتی تأیید شده باشد. اگرچه عسل خام در دوران بارداری بی خطر محسوب می شود، اما بهتر است مطمئن شوید که غذای شما از یک منبع مطمئن تهیه شده است.

همچنین لازم است به خاطر داشته باشید که عسل هنوز هم در درجه اول از قند تشکیل شده است، بنابراین اگر در دوران بارداری نگران وزن خود هستید، پزشک به شما توصیه شده است که از مصرف قند اضافی خودداری کنید یا بیماری هایی مانند دیابت بارداری دارید، مصرف قند خود را باید محدود کنید.

آیا خوردن عسل برای سلامتی مفید است؟

با همه این صحبت ها در مورد عسل و بوتولیسم، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا خوردن عسل اصلاً ارزش خطر را دارد؟ آیا خوردن عسل فوایدی برای سلامتی دارد یا باید از مصرف کامل آن خودداری کنیم؟

واقعیت این است که خوردن عسل می تواند فواید زیادی به همراه داشته باشد. اگرچه به طور کلی، عسل به عنوان یک منبع غذایی غنی از ویتامین یا مواد معدنی محسوب نمی شود، اما حاوی برخی مزایای تغذیه ای است.

مطالعات محدودی نشان داده اند که خوردن عسل می تواند به کنترل بیماری هایی مانند آسم کمک کند، فوایدی در بهبود زخم ها دارد و در درمان سرفه و تسکین گلو درد موثر است.

عسل خوشمزه است و بر اساس انواع زنبورها و گیاهانی که از آن ها تغذیه می کنند، می تواند طعم های متنوعی داشته باشد. این یکی از دلایلی است که در انواع خواکی ها می توانید آن را مشاهده کنید.


منبع: verywellfamily

نظر یا سوالی دارید؟
* نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود.